+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Biztonságos internethasználat szépkorúaknak
2024. április 12. péntek 10:27
Biztonságos internethasználat szépkorúaknak
Az okostelefonok használatával, az internetes biztonsággal és adatvédelemmel, illetve a közösségi médiahasználattal is foglalkoznak azon az ingyenes tanfolyamon, amit szépkorúaknak szerveztek Hévízen.

Szépkorúaknak tartanak tíz alkalmas alapfokú előadássorozatot a biztonságos számítógép- és mobiltelefonhasználatról a Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola számítástechnika termében. Minden résztvevőt személyre szabott segítségnyújtással és türelmes magyarázattal várnak.

Fisli István, oktató:
„Alapvetően azt, a más városokban már meghonosodott jó gyakorlatot szeretnénk itt Hévízen is elindítani, ami gyakorlatilag azt célozza, hogy azt a digitális szakadékot, ami az idősek online világba való bekapcsolódását nehezíti, azt igyekezzünk megszüntetni. És itt alapvetően a számítógép-kezelés és a mobiltelefon használat alapjait, a közösségi média kezelését, fényképek, videók készítését vennénk át.”

A szépkorúaknak szóló képzés legfontosabb pillére a biztonságos számítógép- és internethasználat, a számítógépes bűnözés megelőzése és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók.

Fisli István, oktató:
„Ők még inkább ki vannak téve azoknak a veszélyeknek, amelyeknek minden emailező, internethasználó ki van téve, hogy olyan adathalász emailek, alkalmazások települhetnek fel, akár akaratlanul is, amellyel sajnos anyagi károkat is tudnak okozni.”

A rendőrségi beszámolókból az látszik, hogy az online gazdasági bűncselekmények igen nagy veszélyt jelentenek mindenkire, számuk az utóbbi időben megsokszorozódott.

Flaisz Jánosné Kati:
„Azért jöttünk, mert szeretnék az interneten kicsit továbbmenni, mert már valamilyen szinten tudok, tehát van okostelefonom és laptopom is otthon, de hát sajnos nagyon kevés a tudásom és szeretném tovább fejleszteni.”

Az előadássorozat első alkalmára nagyon sokan érkeztek, így előreláthatóan három csoportot indítanak majd. Várják azokat, akik tanulni és csatlakozni szeretnének!

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés