+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Új terv a buszpályaudvar átalakítására
2024. április 26. péntek 12:38
Új terv a buszpályaudvar átalakítására
Új tervet fogadott el a hévízi képviselő-testület a volt buszpályaudvar átalakítására. Ezek szerint elbontják a váróépületet, a területet pedig közösségi és rendezvénytérré formálják.

Az eredeti tervekhez képest csökkentett műszaki tartalommal, de a koncepciónak megfelelően épül majd át a terület, ahol lesz szobor, szökőkút, színpad, számos növénykazetta és pad is. Erre mintegy bruttó 810 millió forint áll rendelkezésre.A kivitelezéssel december 31-re készülnek el.

Papp Gábor polgármester, Hévíz: „Elképzeléseink szerint elbontjuk az épületet, amelynek helyén zöldfelületet alakítunk ki, illetve megépül egy zenepavilon, amelybe ivókút kerül, ami kötelező attrakció ebben a projektben. Így megfelelünk a pályázati előírásoknak is.”

Ezáltal olyan terület jön létre, amely betölti az eredetileg tervezett funkciót: rendezvény- és pihenőtérként, illetve sétálóutcaként használhatják majd a hévíziek és a város vendégei.A grémium döntött az Egészségház korszerűsítéséről is, amelyre bruttó 54 millió forintot nyert el a fürdőváros. Korábban – egyeztetve az ott dolgozókkal – elkészült a fejlesztési lista, továbbá felmérték az épületet. Az eszközbeszerzés mellett nettó 36 millió jut az energiahatékonyságot is szolgáló felújítására.

Papp Gábor polgármester, Hévíz: „El kell döntenünk, hogy ebből a hosszú lajstromból – amelyben a kazáncserétől a tetőszerkezet javításán át a nyílászárók cseréjéig, a szigetelésig sok minden benne van – mire fordítjuk az elnyert összeget, hiszen mindenre nem elegendő a forrás.”

Hamarosan, az ott dolgozók bevonásával kiválasztják azokat a tételeket, amelyeket ebből a forrásból megvalósítanak. A tervek szerint a nyár végére megújul az Egészségház.A hévízi testület megválasztotta a június 9-i voksoláson a szavazókörökben dolgozó tagokat, akik mellé a jelölőszervezetek, illetve a képviselőaspiránsok is delegálhatnak közreműködőket. Újdonság, hogy mindannyiuknak központi vizsgát kell letenniük, amit az interneten abszolválhatnak. 

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 03-i adása
partnereink
Hirdetés