+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / A bölcsődével ismerkedtek
2024. április 11. csütörtök 12:17
A bölcsődével ismerkedtek
Nyílt napot tartottak a hévízi bölcsődében. A program célja az volt, hogy a beiratkozás előtt álló gyermekek és szüleik megismerjék az intézményt, annak működését és az ott dolgozó kisgyermeknevelőket, dadákat.

Bölcsődekóstolgató programot tartottak Hévízen, melynek célja az volt, hogy a gyermekeiket beíratni szándékozó szülők megismerkedhessenek az intézménnyel, a kisgyermeknevelőkkel és dadákkal.

Páli-Boncföldi Beáta:Szeretnék visszamenni jövő év elején dolgozni, amikor a kislányom betölti a második életévét. Itt lakunk mi is Hévízen, helyi lakosok vagyunk, ezért gondoltuk, hogy akkor ide helybe elhozzuk a bölcsődébe, először most megnézzük a nyílt napot, aztán pedig majd ide szeretnénk beíratni a kislányunkat.”

A bölcsődei beiratkozásnál a hévíziek és a Hévízen dolgozók élveznek előnyt, hiszen a létszám korlátozott, két csoportban összesen 26 főt tudnak fogadni. A gyermekek 20 hetestől 3 éves korukig járhatnak a bölcsődébe.A bölcsőde elsődleges célja a család segítése, a gyermekek napközbeni ellátása, amíg a szülők dolgoznak. 

Liscsinszky Réka- a bölcsőde vezetője:„Itt nem csak gondozás folyik, hanem nevelés is. De ami nagyon fontos, az a saját gondozórendszer. Minden kisgyereknek saját gondozója van, aki gondozza. Megfelelő gondozási sorrendben mennek ki például az udvarra, és amikor étkeznek akkor is. Itt nevelés is folyik, játékkezdeményezések vannak, illetve a képességeiknek a fejlesztése is. Van ének-zene, mondókázás, ritmusfejlesztés, mese.”

Ezen kívül sokféle kreatív tevékenység ésplusz szolgáltatások is várják a kicsiket. Igény szerint játékos tornát tartanak nekik, ennek fő célja a nagymozgások fejlesztése. Elérhető a sószoba, ez a légutak tisztulását segíti, és zenebölcsin is részt vehetnek a gyermekek szüleikkel együtt.  

A beszoktatás két hetet vesz igénybe, ezeket a napokat az életkori sajátosságokhoz és a kisgyermek saját igényeihez igazítják. Ebben az időszakban a kisgyermeknevelő fokozatosan veszi át a gondozást a szülőtől. Ami a legfontosabb: a megelőlegezett bizalom a szülők részéről, hogy gyermekük a lehető legjobb kezekben van, amíg ők dolgoznak. Ez a bizalom aztán hat a gyermekre is és segíti átvészelni a beszokást.

A bölcsődei beiratkozást a 2024/2025-ös nevelési évre április 22-én és 23-án tartják, melyre munkáltatói igazolást, lakcímkártyát és TAJ-kártyát kell a szülőknek magukkal vinni.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés