+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / A zene szárnyán
2024. március 29. péntek 10:21
A zene szárnyán
Március 20-án ünnepeljük a boldogság világnapját. Ennek örömére zenéléssel egybekötött beszélgetést tartottak a hévízi Városháza dísztermében.

Zenét szerető embereket vártak Hévízen a Városháza dísztermébe a boldogság világnapja alkalmából egy tematikus beszélgetésre és örömzenélésre.Az ENSZ Közgyűlése 2012-ben nyilvánította a boldogság világnapjává március 20-át, határozatban hangsúlyozva azt, hogy a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja.

Kovácsné Fodor Andrea, szervező: „A boldogság világnapja azért is fontos, mert a mai világban a mentális egészségre nagyon oda kell figyelni – a sajátunkra ugyanúgy, mint a társaink egészségére és a zenén keresztül ez a nagyon pozitív kapcsolódás a boldogsághoz megvan. Boldog az, aki zenél és boldog az, aki hallgatja.”

Hévízi kötődésű zenészek érkeztek a beszélgetésre – Szabó Siklódi Lia énekes, Demeter László Dodó, nemzetközileg elismert jazz dobos, Szatmári Zsolt gitáros és lánya, Emese. A hévízi gyökereken túl természetesen a zene őszinte szeretete is összeköti a fellépőket.

Szabó Siklódi Lia, énekesnő: „Számomra a zene a boldogság, igazából mondhatom azt, hogy a zene minden. Nekem az egész életemet kitölti a zene és én akkor okozok boldogságot, illetve akkor lelem az örömömet, amikor énekelhetek a közönségnek, és amikor a visszacsatolást megkapom, akkor az is egy hatalmas boldogság és egy energiabomba és én azzal élem a hétköznapjaimat.”

Demeter László, zenész: „Nekem a zene az életemet jelenti. Gondolom, hogy a boldogság egy ilyen állapot az életben, de egy elég ritkán érzékelhető állapot és azt gondolom, hogy a zene segít ezt az állapotot egy kicsit előidézni.”

Szatmári Zsolt, zenész:„A zene olyan, mint a levegő, az oxigén mindenképpen. Minden nap szükségünk van rá, az oxigéndús vér pedig boldogságot okoz, endorfint termel… ennyi.”

A rendezvényre sokan voltak kíváncsiak. A tematikus beszélgetést örömzenével tarkítottáka résztvevők legnagyobb örömére - és boldogságára.A program is megerősítette azt, hogy a zene boldogság, gyógyítás a léleknek. A zene közvetítő eszköz, mely az emberiséggel egyidős. A zene a boldogság hangszere. Műveljük és hallgassuk!

 

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés