+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Nagycsoportos óvodásokat vártak
2024. március 26. kedd 13:42
Nagycsoportos óvodásokat vártak
Iskolahívogató programmal várták az iskolaválasztás előtt állókat Hévízen, az Illyés Gyula Általános Iskolában. Az intézmény lehetőséget adott, hogy a szülők és gyermekeik betekintést nyerjenek abba, mi várja a nagycsoportosokat, ha szeptembertől iskolások lesznek.

Volt, aki bátran és volt, aki óvatosabban lépett be a Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola kapuján szombaton. Nagycsoportos óvodásokat és szüleiket várták az Iskolahívogató programra, ahol nem csak a leendő tanítók, hanem az iskola diákjai is bemutatkozhattak, köszöntő műsort adva a jövőbeli iskolásoknak.

Csepregi Mária igazgató, Illyés Gyula Általános és Művészeti Iskola:
„Tavaly csináltunk egy ilyen elvárás-kérdőívet a szülők körében, hogy mit is tartanak ők fontosnak, amikor iskolába hozzák a gyermeküket, és abból egyértelműen kiderül, hogy nagyon fontosnak tartják a pedagógus személyiségét. A választás alapja először is az, hogy ki lesz az, aki a gyermekeikkel foglalkozni fog, aztán a másik szempont szerintem az, hogy a nevelő-oktató munka mellett, amit az iskola végez, milyen egyéb szolgáltatásokat tudunk nyújtani a gyermekek részére. És nagyon fontosnak tartják azt, hogy az értelmi nevelés mellett érzelmi és esetleg művészeti nevelést is kapjanak a gyermekek, és azt gondolom, hogy mi ezt próbáljuk maximálisan teljesíteni a szülők és a gyermekek irányába.”

Az általános iskolai oktatást az Illyésbenalapfokú művészeti képzés egészíti ki: zenei és hangszeres képzés, dráma, néptánc – ezzel biztosítva a gyermekek számára a magasabb szintű zenei, művészeti nevelést és a tehetség kibontakoztatását.Az iskola céljának és feladatának tekinti, hogy a pedagógiai programjuk eredményeként vállalkozó szellemű, testileg és lelkileg is egészséges, a XXI. századi tudáson alapuló, jól felkészült gyerekek kerülhessenek ki az iskola padjaiból.

Megyeri-Bem Judit
 „Nagyon izgulok, de ő szerintem sokkal jobban izgul, nyilván ez egy egészen más közeg, mint egy óvoda. Meglátjuk és izgalommal várjuk, mi fog itt történni.”

A gyerekek műsora, az igazgatói köszöntő és a tanítók bemutatkozása után játékos foglalkozást tartottak a leendő elsősöknek az osztálytermekben, amit igazán lelkesen fogadtak a gyerekek.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés