+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / A húsvétra hangolódtak
2024. március 25. hétfő 13:22
A húsvétra hangolódtak
Saját kiskosarat készítettek, majd tojáskeresésre indultak a hévízi református gyülekezet gyermekistentiszteletén vasárnap a legkisebbek. A hitoktatók számára fontos, hogy az ünnepek üzenetét játékos formában adják át.

Virágvasárnapon, a hévízi református gyülekezet gyermekistentiszteletén nagy volt a készülődés, a húsvétra hangolódás. Az aktuális ige feldolgozása ezúttal is jatékos formában történt, színezéssel, rajzolással egybekötve. A benti tevékenységek pedig már a tojáskeresés izgalmait előrevetítve zárultak, mindenki elkészíthette a saját kis kosarát, amivel aztán a kertben gyülekeztek a gyermekek.

Az instrukciók meghallgatása után izgatottan indult el mindenki az édességvadászatra, a cél természetesen az volt, hogy a gyermekek megtöltsék finomsággal a korábban saját kezűleg készített kosarat. Ezekre a kiemelt vasárnapi alkalmakra mindig nagy örömmelérkeznek a hittanos gyermekek.

Kovács Lilien Blanka- Sass Noémi Csenge:„Csináltunk kosarat, amibe szedtük a csokikat, dalokkal készültünk és nyuszis labirintust is csináltunk. Nekem a kosárkészítés és a csokikeresés tetszett.”

A hitoktatók fontosnak tartják, hogy az ünnepek üzenetét játékos módon adják át a legkisebbeknek is, olyan formában, amivel magukévá tehetik annak lényegét.

Kotora János Pál- hitoktató, hévízi református gyülekezet:„A gyülekezet szándéka első sorban az örömszerzés és a közösségépítés. Fontos számunkra, hogy a családok át tudják élni ezt a hangulatot, ami nálunk itt a gyülekezetben van. Ezt az áldást, amit kapunk, az által is például, hogy az eső elállt és meg tudtuk ezt az alkalmat jól tartani. Hívjuk is ez által a családokat az alkalmainkra.”

A húsvéti hétvégét megelőző virágvasárnapon is közel negyven gyermek vett részt a gyermekistentiszteleten.  A hitoktatók szeretettel várják a jövőben azokat is, akik újonnan csatlakoznának ezekhez az alkalmakhoz.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. ápr. 26-i adása
partnereink
Hirdetés