+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / „Legyen a zene mindenkié!”
2024. április 19. péntek 11:51
„Legyen a zene mindenkié!”
A XIII. Zala Vármegyei Furulyás Versenyen és találkozón több mint ötven növendék vett részt a környék művészeti iskoláiból. A program célja a közösségépítés is, hiszen ilyenkor minden évben találkozhatnak egymással a megye tanulói.

Hévízen tartották a XIII. Zala Vármegyei Furulyás Találkozót és Versenyt. A programra nyolc település művészeti iskolájából érkeztek növendékek, összesen 33 szóló és 9 kamaraelőadást hallgatott meg a zsűri.

Holczerné Szabó Ágnes- zenepedagógus, Illyés Gyula Általános Iskola: „Találkozó, hiszen örömzenélés lesz, de azért versengés is egyben. Az ötletgazda Balázs Árpádné, aki a lenti kolléganővel egyeztetve megbeszélték, hogy egyik évben Hévízen, másik évben Lentiben rendezik meg ezt a versenyt. Ezzel tulajdonképpen egy kis hiánypótlás is történt, hiszen a nagyobb versenyeken a legkisebbek nem tudnak részt venni, itt viszont az előképzősök, akik csak szeptemberben kezdtek furulyán játszani, ők is bemutatkozhatnak.”

Több mint ötven növendék érkezett ezen a napon Hévízre, hogy megmérettesse tudását és a közösségépítés jegyében megismerkedjenek más intézmények tanulóival is.

A zsűri bírálata alapján arany, ezüst és bronz minősítést vihetnek haza a növendékek, de ezen kívül nívódíjat is kiosztanak a legkiemelkedőbb előadásokért.

Végh Emese Márta: „Először csak mi Letenyén, a letenyei lányokkal készültünk fel, utána mentünk Kanizsára zeneiskolába, ott már többen voltunk. Egy kamaráét fogunk előadni így együtt, én szólóban nem játszok.”

Kovács Villő: „Volt egy koncertünk néhány nappal ezelőtt, ugyanazt fogjuk ma is előadni, egy állatkertről fog szólni.”

Természetesen helyi diákok is szép számmal indultak ezen a versenyen, hiszen mint a megnyitón is elhangzott: a régi korok zenéjének oktatása és hagyományőrzése Hévízen több mint ötévtizedes múltra tekint vissza és a furulya a legrégebb óta tanított hangszer az általános iskolában.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 03-i adása
partnereink
Hirdetés