+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Színkavalkád a virágágyakban
2024. május 10. péntek 11:52
Színkavalkád a virágágyakban
Tavaszi virágosítási munkálatokat végeztek a GAMESZ munkatársai. A virágágyak tervezésekor fő cél, hogy azok minél hosszabb időn keresztül pompázzanak, de a praktikusság is szempont, így idén már évelő növényeket is ültettek.

A tulipánhagymák és az árvácskák eltávolítása, majd a talaj előkészítése után a héten tavaszi virágosítási munkálatokat végeztek a GAMESZ munkatársai. Számos helyszínen, többek között a Festetics téren, a Városháza téren és környékén, de a Moll-téren is ültettek, összesen 13 fajtájából mintegy 5500 darab egynyári virágot helyeztek el.

Gyarmati Zsolt- tájépítő mérnök, igazgatóhelyettes GAMESZ:„A mostani egynyári ágyak úgy alakulnak, hogy a különböző fajták négyes-hatos, kisebb csoportokba vegyesen lesznek elhelyezve, ami egyrészt színben egy sokkal változatosabb képet mutat, másrészt vertikális értelemben egy dinamikusabb hangulatot fog árasztani, kicsit utánozva a vadvirágos rétek hangulatát.

A polgármesteri hivatal nagyágyába mintegy ezer darab növényt ültettek el, többek között büdöskéket, begóniákat, de körömvirágot is felfedezhetünk. Újdonság, hogy idén a praktikusság jegyében az egynyáriak mellé több helyen évelő virágok is kerülnek majd a város virágágyaiba.

Gyarmati Zsolt- tájépítő mérnök, igazgatóhelyettes GAMESZ:„A nevében is benne van, hogy azt nem kell cserélgetni félévente, hanem négy-öt évig a helyén maradhat. Egy zártabb felületet ad, ezért kedvezőbb városökológiai szempontból, másrészt pedig fenntartás szempontjából összehasonlíthatatlanul előnyösebb az egynyári ágyakhoz képest. Díszítőértékben pedig majdnem egyenrangú, nem kevésbé díszít, mint az egynyáriak. Remélhetőleg ezt is szeretettel fogadja majd a lakosság.”

Az elültetett virágok közé aztán elhelyezik az öntözőrendszert, a fenntartási feladatok elvégzésében pedig a GAMESZ munkatársaira számítanak majd a szezonban. A város egészét tekintve a virágosításnál fő szempont, hogy a növények minél hosszabb ideig díszítsék az ágyakat az idegenforgalmi szezonban, ezen kívül fontos, hogy a virágos felületek nagyságát évről évre megtartják, sőt, növelni is próbálják a lehetőségekhez mérten.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 17-i adása
partnereink
Hirdetés