+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Ízek találkozása a gasztro-piactéren
2024. május 10. péntek 11:43
Ízek találkozása a gasztro-piactéren
Piactér címmel az „ízek találkozását” kínálja majd őszindító programjával a Hévíz térségében ténykedő mesterszakácsokat tömörítő „13 SÉF” Egyesület. A látványos gasztroeseményen több mint 20 őstermelő minőségi portékáival is megismerkedhetnek a látogatók az alsópáhoki focipálya mellett.

A Kolping Hotelben tartott egyeztetésen részt vettek a gazdálkodók és a közreműködő szakácsok, Farkas Bálint, a „13 SÉF” Egyesület elnöke pedig arról beszélt, a program csúcspontja az örömfőzés lesz, amely során helyi alapanyagokból készülnek majd ételek a séfek, illetve vendéglátóipari iskolák növendékeinek közreműködésével. Mint mondta, a szeptember 7-i rendezvény a szakmai együttműködést, az utánpótlásnevelést és a helyi termelők támogatását egyaránt szolgálja.

Farkas Bálint elnök, „13 SÉF” EgyesületKépzeljünk el egy piacot, ahol a különböző helyi termelőkkínálják a portékáikat: a fürjtojástól és a marhahústól kezdve a zöldségeken, mézen keresztül a lekvárig, sajtig, kenyérig. S „rajzoljunk” melléjük séfeket, akik ezekből a termékekből ételeket készítenek, természetesen egy-egy szakács mondjuk két-háromfélét felhasználva. Mindebből pedig a látogatók kóstolhatnak.

Az érdeklődők a program során hasznosítható ötleteket nyerhetnek egy-egy alapanyag felhasználását, elkészítését illetően, hiszen például a „lekvárt nemcsak kenyérre lehet kenni, vagy beletenni egy süteménybe, hanem vadételekhez is használhatjuk”. A séfek szakmai tanácsai, praktikái a gazdálkodókatés a látogatókat egyaránt segíthetik, tette hozzá az elnök.

Farkas Bálint elnök, „13 SÉF” EgyesületCélunk, hogy felkutassuk, megismerjük azokat a termelőket, akik kiszolgálják a környékbeli szállodákat, éttermeket, kicsi motivációt, inspirációt, ötletet adva nekik, mivel tudnák bővíteni portékáik sorát. Ehhez egy séf tapasztalata, tanácsa jól jöhet. Ezzel pedig akár újabb termékköröket fedezhetnek fel, s persze magukra irányíthatják a szakácsok figyelmét.”

A látogatók pedig felfedezhetik a térség fantasztikus termékeit, emellett valódi gasztronómiai élmény részesei lehetnek, összegzetta „13 SÉF” Egyesület vezetője.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 17-i adása
partnereink
Hirdetés