+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Új korszak a hazai oktatásban
2024. május 9. csütörtök 11:40
Új korszak a hazai oktatásban
Május 6-án megkezdődött a 2023/2024-es tanév tavaszi érettségi időszaka. E héten a kötelező tárgyakból, míg jövő héten a választható tantárgyakból adnak számot tudásukról a végzősök. Idén egy új korszak indult a hazai oktatásban, hiszen azok a tanulók érettségiznek, akik már az új Nemzeti Alaptanterv szerint végezték tanulmányaikat.

E héten zajlottak a kötelező tárgyak érettségi vizsgái a Bibó István Gimnáziumban. Idén már azok a végzősök adhattak számot tudásukról, akik az új Nemzeti Alaptanterv szerint kezdték meg tanulmányaikat. A magyar nyelv és irodalomnál a lexikális, a matematikánál pedig a gyakorlati tudás került előtérbe a vizsgák során.

Nagy Boldizsár-igazgató, Bibó István Gimnázium: „Alapvetően a változások az előírásoknak megfelelően azt jelentik, hogy vannak olyan területek a tantárgyaknál, amelyek kikerültek a követelmények közül, ennek következtében ezek nem is várhatók a feladatok közé, viszont vannak olyan témák, témakörök, amelyek bekerültek, amelyek hangsúlyosabbak lettek. Ennek következtében, ezek nagy valószínűséggel, jóval nagyobb mértékben fognak megjelenni az írásbeli során.”

Idén két osztály 54 tanulója tesz érettségi vizsgát a hévízi gimnáziumban. Emelt szintet legtöbben történelemből és idegen nyelvből választanak, de magyar és matematika tantárgyból is számos tanuló méretteti meg magát emeltszinten.

Ott jártunkkor a magyar érettségin már túl voltak a diákok, a matematika érettségi feladatsor megírása következett.

Demeter Hella:A tegnapira amúgy jobbra számítottam, annyira nem volt nehéz, de könnyű sem volt, bízom a legjobbakban azért, meg hál istennek az elemzésnél novella elemzés volt, nem pedig vers vagy ballada. Ez hál isten könnyebbség volt. A mai nap az nem tudom, remélem sikerülni fog. Én a minimumra törekszem, hogy azért meglegyen, de bízom benne, hogy könnyű lesz és, hogy nem lesz nehéz.”

A választható tantárgyak írásbeli vizsgái a jövő héttől kezdődnek. Avizsgaeredményeket június elején az iskolában tudják majd megtekinteni a diákok, a hatékonyság érdekében beosztás szerint, meghatározott időpontokban. Aközépszintű szóbeli érettségik pedig június 21-től kezdődnek a Bibóban, két csoportban, két bizottság előtt.  

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 17-i adása
partnereink
Hirdetés