+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / A kisvállalkozók digitális felkészítése
2024. április 25. csütörtök 11:00
A kisvállalkozók digitális felkészítése
Hévízen tartott konferenciát az Ipartestületek Országos Szövetsége. Az előadások a digitalizáció köré csoportosultak, így nyújtva segítséget a tagoknak a változó világ kihívásaihoz.

A digitalizáció állt a középpontjában az Ipartestületek Országos Szövetsége Hévízen tartott konferenciájának. A workshopon több mint 80-an vettek részt, akik a kisipar szinte minden területét képviselték az ország minden pontjáról. A fő cél: segítséget nyújtani a kisvállalkozóknak abban, hogy a modern világ kihívásaival lépést tudjanak tartani.

Németh László- elnök, Ipartestületek Országos Szövetsége „Nem csak a vállalkozásokat, hanem magukat a munkavállalókat is fel kell készíteni, hiszen ez egy elég széleskörű feladat. Maguknak a vállalkozásoknak a digitális élete, illetve az adóbevallásoktól elkezdve munkaügyi és egyéb feladatokon túl, amiket meg kell csinálni, magának a vállalkozásnak a versenyképességét javító mozzanatok is bent vannak. De a munkavállalókkal kapcsolatosan is, hiszen a munkáltatói oldalról, a velük való kapcsolattartás is digitális felületen fog történni a közeljövőben már. Erre az összes kisvállalkozásunkat is fel kell készíteni.” 

A digitális világhoz való alkalmazkodás talán a mikrovállalkozásoknak a legnehezebb, ahol egyszemélyben sok mindenhez kell érteni, illetve ott van a legkevesebb anyagi forrás. Ám nekik is az eddigiektől eltérő gondolkozásmódot kell követni, ebben tudnak segítségre lenni az IPOSZ-hoz hasonló ernyőszervezetek.

Juhos János- alelnök,Ipartestületek Országos SzövetségeA pandémiás időszakban nagy megváltás és nagy lehetőség volt a vállalkozóink számára az otthoni munkavégzés. Internet többé-kevésbé volt, amit odáig nem tudtunk, azt már online rendezzük. Magától értetődő, természetes dolog lett, hogy használjuk a mesterséges intelligenciát. Azok a vállalkozók, akik erre tudatosan felkészülnek, ők versenyelőnyre tesznek szert.”

A munkaidő beosztása, a homeoffice kihívásai, az adatkezelés, az üzleti titok kezelése és az adatbiztonság mind hozzá tartozik ehhez a digitális tudatossághoz.

Tordai Balázs- IVSZ ágazati digitalizációs szakértőHárom témát hoztunk alapvetően. Az egyik maga az üzletfejlesztés, hogy hogyan lehet digitális térben elhelyezni egy üzletet. A második, nagyon aktuális témánk a kiberbiztonság, hogy hogyan tudunk védekezni az ellen, hogy rosszakarók az informatikai rendszerünket támadják. Az utolsó előadásunk, az az online marketingről szólna.”

Nemrégiben már a hatodik, digitalizációval foglalkozó pályázatot nyerte el az IPOSZ, ezek segítségével a tudásátadásra koncentrálnak. A változó világból nyertesen kijönni- ez a cél és ehhez ad szellemi támogatást a szövetség.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 03-i adása
partnereink
Hirdetés