+36 30 207 7456
8380 Hévíz, Széchenyi utca 29.
hévízi televízió
kezdőlap / hírek / Újra elérhető a HeBi
2024. április 19. péntek 08:11
Újra elérhető a HeBi
Ismét itt a bicikliszezon, így a hévízi közösségi kerékpáros rendszer is újra elérhető. A lakosság és a vendégek számára négy dokkoló áll rendelkezésre, ezek használatához a Tourinform irodában kiváltott kártya szükséges. Mind a HeBi, mind az egyéb kétkerekű alternatívák népszerűek a városban.

A tavasz beköszöntével a HeBi szolgáltatás is újra elérhető városunkban. A közösségi kerékpárrendszernek négy helyszínen van dokkolója a városban: az önkormányzatnál, a Festetics fürdőháznál, Egregyen és a Nagyparkoló téren. Kerékpárt kölcsönözni egy kártya segítségével lehet, melyet a Tourinform irodában válthatunk ki.

Pálffy Tamás- ügyvezető igazgató, Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.: „A kerékpárok lényege, hogy ezek csak Hévízen belül használhatóak. A lakosság számára teljesen ingyenes, viszont nekik is el kell menni a Tourinform irodába egy lakcímkártyával és személyi igazolvánnyal, hogy a kártyát, amivel ki tudják bérelni a kerékpárokat a dokkoló rendszernél, azt megkaphassák. A vendégek számára, aki nem hévízi lakos, ezek nem ingyenesen bérelhetők, hanem egy minimális összeg fejében.”

A kerékpár használata során nyilvánvalóan a közlekedési szabályokat be kell tartani, illetve fontos az, hogy mindig egy dokkolóba helyezzük vissza a járművet. Az üzemeltetőnek jelez a rendszer, ha ez nem történt meg ésmivel a kerékpárok GPS rendszerrel vannak ellátva, tartózkodásuk is nyomon követhető. Hévíz közigazgatási területén kívülre ezek nem vihetők, ám ha távolabbra szeretnénk kerékpározni, erre is van lehetőség, a Tourinform irodában bérelhető hagyományos kerékpár és e-bike is. Ezeket is keresik a vendégek. 

Pálffy Tamás- ügyvezető igazgató, Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.: „Egyre népszerűbb, az látszik, hogy Hévíz és környéke különösen alkalmas a kerékpározásra akár a balatoni körúttal, akár más kisebb kerékpárúttal, ami az utóbbi időben kijelölésre került. Úgyhogy én bátorítom a lakosságot, hogy minél többen kerékpározzanak, hiszen az egészségünk védelme érdekében is nagyon jó lehetőség, egy családi program a kerékpározás.”

A HeBi kerékpáros rendszerrel kapcsolatos egyéb tudnivalókat megtalálják a heviz.hu oldalon.

további híreink
legfrissebb adásunk
A Hévízi TV 2024. máj. 03-i adása
partnereink
Hirdetés